یکی از انواع موتور برق ها، موتور برق های گازسوز است. این نوع از موتور برق ها مانند دیزل ژنراتورها از رنج توان پایین (۱کیلووات) تا رنج توانهای صنعتی و نیروگاهی مورد استفاده قرار میگیرند.
اما برای مصارف خانگی موتور برق گاز سوز مناسب است یا کدام نوع انتخاب بهتری است؟
- دیزل
- بنزینی
- گازسوز
اگر هنوز موتور برق مورد نظر خود را انتخاب نکرده اید خواندن مقاله راهنما خرید موتور برق را به شما پیشنهاد میکنیم.
تفاوت موتور برق گازسوز با بنزینی:
بهتر است در ابتدا بدانید که موتور برق های گازسوز و بنزین سوز تنها در سیستم سوخت رسانی تفاوت دارند و تمام قطعات و ساختار موتور و ژنراتور آنها کاملا مشابه هم هستند.
موتور برق های گازسوز با استفاده از گاز شهری یا کپسول گاز مایع یا هر دوی آن کار میکنند و به همین دلیل فاقد باک سوخت میباشند.
در رابطه با میزان صدای این دو مدل موتور برق، توجه داشته باشید که تفاوتی چندانی وجود ندارد و تنها نوع سوخت متفاوت است و سیستم جرقه زنی و احتراق کاملا یکسان است. همچنین برای کاهش صدای انواع موتور برق ها میتوانید مقاله ۱۰ روش برای کاهش صدای موتور برق را مطالعه کنید.
راندمان موتور برق گاز سوز:
به دلیل پایین تر بودن اکتان گاز نسبت به بنزین و ثابت نبودن فشار گاز در فصول سرد، راندمان و بازده توان موتور برق های گازسوز، کمتر از موتور برق های بنزینی و دیزل میباشند. به شکلی که بالاترین توان موتور برق گازسوز تک سیلندر از یک مارک معتبر، ۵۰۰۰ وات است. اما نمونه مشابه بنزینی تا ۸۰۰۰ وات هم توان الکتریکی تولید میکند.
قیمت موتور برق گاز سوز:
به دلیل حساسیت و سیستم سوخت رسانی متفاوت، موتور برق های گازسوز گرانتر از دو نمونه دیگر با توان مشابه هستند.
- هر چند با کمی تحقیق و جستجو میتوانید یک موتور برق گاز سوز مرغوب با قیمت معقول و مناسب پیدا کنید به طور مثال موتور برق دوگانه سوز کیپور، مدل KNGE-6000-E توانایی کار با سوخت های بنزین و گاز را دارد و تا ۵ کیلووات توان الکتریکی تولید میکند.
هزینه نصب:
موتور برق های گازسوز به دلیل تنظیم فشار گاز ورودی و سیستم سوخت رسانی و رگلاتور گاز آن نیاز به دقت و زمان بیشتری برای نصب دارند. که این کار باید توسط نصاب و کارشناس مربوطه انجام شود. به همین خاطر روند نصب موتور برق های گازسوز هم محدودتر و هم پر هزینه تر از سایر مدلها می باشد.
هزینه تعمیر و نگهداری:
اما در رابطه با هزینه نگهداری موتور برق های گازسوز، تفاوتی با دو مدل بنزینی و دیزل وجود ندارد اما هزینه تعمیر موتور برق های گازسور بالاتر از دو مدل دیگر است بخصوص اگر مشکل از رگلاتور گاز و سیستم سوخت رسانی باشد. که باید هزینه بیشتری بابت تعمیر یا تعویض این بخش متحمل شوید. اما در موتور برقهای بنزینی سوخت به صورت مستقیم وارد کاربراتور شده و این هزینه در موتور برق های بنزینی وجود ندارد.
اما موتور برق های گازسوز مزایایی هم دارند:
هزینه سوخت:
هزینه سوخت پایین و عدم نیاز به سوختگیری مهمترین دلیل برای انتخاب این موتور برق ها میباشد و علاوه بر اینها موتور برقهای گازسوز آلایندگی کمتری نسبت به دو نمونه دیگر دارند و دوستداران محیط زیست نیز این مدل را در اولویت دارند.
موتور برق های گازسوز مستقسم به لوله گاز شهری (زیرزمینی) وصل میشوند و مانند دیگر وسایل گازی بدون نیاز به سوختگیری کار میکنند.
عمر مفید و دوام موتور برق گاز سوز:
عمر مفید و دوام موتور برقهای مختلف به کیفیت ساخت شرکت سازنده و نحوه استفاده و نگهداری ما برمیگردد و در رابطه با موتور برق های گازسوز کاملا مشابه نمونه بنزینی هستند و تفاوت چندانی ندارند.
مزایا و معایب:
مزایا:
- نداشتن باک سوخت و عدم نیاز به سوختگیری
- به صرفه و اقتصادی در هزینه سوخت
- به دلیل وجود ذخایر گاز در کشور دغدغه افزایش قیمت این سوخت از انواع دیگر کمتر است.
معایب:
- بازده توان پایینتر نسبت به نمونه بنزینی
- غیر قابل حمل و عدم استفاده در کمپینگ و موارد مسافرتی
- قیمت بالاتر نسبت به مدلهای بنزینی و دیزل
- هزینه نصب و تعمیر بالا
- محدود بودن نصاب و تعمیرکار مربوطه.
یکی از معایب و یا یک مورد از مزایای ذکر شده میتواند شما را متقاعد یا منصرف از خرید موتور برق های گازسوز کند. و مهم اولویت و موارد استفاده و نیاز شماست که محصول مورد نظرتان را مشخص میکند ما تنها به بررسی و ابعاد فنی مختلف محصولات میپردازیم.